09/11/2020

Stromae doorbreekt stilte met aankondiging nieuw album

Paul Van Haver (35), beter bekend als Stromae, werkt aan een nieuw album. Dat kondigde de Brusselse artiest afgelopen weekend aan in het Franse dagblad Libération.

Het is al zeven jaar geleden dat Stromae nieuwe muziek uitbracht. Zijn laatste album Racine Carrée met monsterhits zoals Papaoutai, Alors on Danse en Formidable dateert van 2013. Hiermee bereikte hij gigantische successen in binnen- en buitenland. Van het album zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Stromae trok de wereld rond om zijn werk te promoten. Maar zijn tournee stopte in 2015 abrupt, nadat hij slecht reageerde op een malariamedicijn en in een burn-out belandde. Daarna verdween de zanger van het podium.

‘Ik ben nooit gestopt met muziek maken’, onthult Stromae in Libération. Hij werkte in februari 2018 samen met rapper Orelsan voor het nummer La Pluie en in april 2018 componeerde hij het nummer Défiler ter ondersteuning van zijn kledinglijn Mosaert. In november 2019 werkte hij samen met Coldplay voor het nummer Arabesque.

Er komt een nieuwe plaat aan maar wat het wordt en wanneer we het mogen verwachten, blijft een vraagteken. Stromae laat nog niet in zijn kaarten kijken. Éen ding is zeker: Stromae heeft de muziekwereld nog niet verlaten.

 

Tekst: Jolien Ceulemans, foto: Kmeron (CC BY-NC-ND 2.0)