26/11/2020

IN BEELD: Tussen het groen bij Natalie en Dyonisa van Babyplantjungle

Natalie en Dyonisa waren al een jaar collega’s bij Van Hoecke nv, een bedrijf dat meubelbeslag en lades verkoopt, voordat ze ontdekten dat ze een voorliefde voor planten delen. Dyonisa werkt voor haar job ook veel met sociale media, en dat doet ze heel graag. ‘Natalie maakte dan wel eens een mopje dat we dat ook voor onze planten konden doen. Maar wat als niemand ons zou volgen?’ legt Dyonisa uit. Geïnteresseerden vinden voor hun Instagramaccount Babyplantjungle is zeker geen probleem, ondertussen hebben ze al meer dan 3.150 volgers. Natalie denkt dat het account zeker nog verder kan groeien.

Natalie (rechts op onderstaande foto) en Dyonisa (links) raakten toevallig aan de praat over een plant op het werk, een palm meerbepaald, en ontdekten toen van elkaar dat ze elk veel over planten wisten. ‘Ik woonde nog thuis en mijn kamer daar was redelijk klein’, legt Dyonisa uit. ‘Toen ik in februari van dit jaar naar een appartement verhuisde in Willebroek, kon ik mijn plantenverzameling echt verder uitbouwen. Eerst was dat een beetje planten kopen om er veel te hebben, maar nu wil ik liever speciale soorten.’

Dit is de palm waarmee het allemaal begon

‘Natalie maakte wel eens een mopje dat we een Instagramaccount voor onze planten konden beginnen. Toen we in lockdown moesten eerder dit jaar, en ik naar mijn appartement verhuisde, hebben we het dan ook maar echt gedaan’, licht Dyonisa toe. Ze hebben wel wat getwijfeld voordat ze de beslissing maakten om een Instagramaccount aan hun planten te wijden: ‘Wat als niemand ons volgt? Dan wordt dat wel wat gênant’, verduidelijken ze. Ondertussen hebben ze al meer dan 3.000 volgers. ‘Zo gênant is het dus niet meer’, voegt Dyonisa eraan toe.

Deze Philodendron melanochrysum was niet alleen Dyonisa’s eerste plant, het is ook haar favoriete soort
Natalie is dan weer verzot op deze Alocasia Frydek

‘Dat serrekastje was eerst van Dyonisa’, zegt Natalie. ‘Nu heb ik stekjes genomen van mijn favoriete plant, een Alocasia Frydek. Dan moet je ze verzorgen en wachten tot ze zelf in gang komen. Daarna kan je ze ruilen met anderen, maar eentje ervan is alvast voor Dyonisa.’

Dyonisa’s nieuwste plantje heeft ze gekregen door een stekje te ruilen met iemand anders

Plantswapping, het ruilen van plantjes met anderen, is een nieuwe hype. Dat doen Natalie en Dyonisa met elkaar, maar ook met andere mensen of andere Instagramaccounts gewijd aan planten. ‘Sommige accounts doen ook give-aways van stekjes, dat willen we zelf binnenkort ook graag eens proberen’, zegt Dyonisa.

Ook mini-serres winnen aan populariteit

Om hun planten goed te verzorgen zodat ze ook in de winter kunnen groeien, hebben Natalie en Dyonisa elk een serrekastje en groeilampen. ‘Zo’n mini-greenhouse is echt een nieuwe trend. Je kan een simpel kastje kopen, bijvoorbeeld bij Ikea, het ombouwen en er lampen aan toevoegen. En dan decoreren met je planten hoe je wil’, legt Dyonisa uit.

Omdat ze het account samen beheren, is de plantenverzameling waarover ze posten dubbel zo groot

Het feit dat ze het account met zijn tweeën beheren, heeft zeker ook voordelen: Natalie heeft haar eigen verzameling planten in haar huis in Burcht. ‘We hebben allebei wel heel wat planten, maar we kunnen er dus van dubbel zo veel foto’s online zetten’, vertelt Dyonisa. Ook het werk verdelen ze soms: ‘Het nemen van de foto’s zelf doet Dyonisa vooral, ik bewerk ze eerder’, legt Natalie uit.

Dyonisa: ‘Ik neem vaak een hoop foto’s in het weekend, dan heb ik een verzameling om door de week te posten’

‘We proberen elke dag wel iets op Instagram te zetten’, gaat Dyonisa verder. ‘We hebben daarvoor ook al aan een bot gedacht die je kan programmeren om automatisch op bepaalde tijdstippen te posten, maar dan is het leuke er eigenlijk af. Blijven komen met leuke captions om bij de foto’s te zetten is wel een uitdaging.’

Tekst en foto’s: © Laura Poelmans