30/11/2020

Van Aert viert rentree in het veld met podiumplaatsen

Wout van Aert mag zich weer veldrijder noemen. Na een korte vakantie maakte hij dit weekend zijn rentree in het veld. De ex-wereldkampioen werd zowel in Kortrijk als in het Tsjechische Tabor derde.

Na een schitterend wegseizoen met onder andere winst in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo genoot van Aert tijdens de vorige crossen nog van zijn welverdiende vakantie alvorens het veld in te duiken. De ex-wereldkampioen van Jumbo-Visma begon aan zijn veldritseizoen in de X2O-trofee in Kortrijk.

Nog altijd geen Mathieu van der Poel in het veld. De Nederlands wereldkampioen genoeg nog altijd van zijn vakantie, dus stonden alle ogen gericht op de terugkeer van van Aert. Van Aert begon sterk in Kortrijk en finishte, mede door enkele technische foutjes, op een knappe derde plek. Europees kampioen Iserbyt en de Nederlander van der Haar bleken te sterk voor van Aert.

Een dag later stond de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor op de agenda. Een privéjet bracht de Belgische selectie naar Tsjechië met als doel voor het eerst sinds 2011 (toen Kevin Pauwels) nog eens een Belg als winnaar te zien.

Van Aert, die in Kortrijk indruk maakte op zijn collega’s, vertrok vanop de derde rij. Na ronde 1 kwam de kersvers Flandrien toch vooraan aansluiten. Maar op een versnelling van Vanthourenhout en later Iserbyt had hij geen antwoord. Toch mag van Aert met twee derde plaatsen tevreden zijn met zijn veelbelovende rentrée.

Tekst: Jens Jacobs, foto: Phil Roeder from Des Moines, IA, USA (CC BY 2.0)

(foto dateert van de Jingle Cross in Iowa vorig jaar)