19/11/2020

Word jij Pockies’ ‘Ultimate Couch Potato 2020’?

Een eigenaardige zoekactie kwam onlangs in de media door Pockies, een Nederlands kledingmerk dat comfortabele homewear verkoopt. Ze zoeken een nonchalant persoon van minimum 18 jaar die voor hen een hele namiddag in de zetel wil chillen. ‘Slaap ongeveer een derde van de tijd’, luidt het in hun zoekactie ‘The Ultimate Couch Potato 2020‘.

‘Breng een dag door met een Pockies onderbroek in je zetel en verdien 500 euro.’ Door enkel en alleen te luieren en tv te kijken kan je, als Pockies jou uitkiest, een degelijke som geld verdienen. Op basis van een formulier dat de uitverkorene nadien invult, willen ze het comfort van hun nieuwe boxershorts zo optimaal mogelijk maken. ‘Hoe minder ambitie je hebt, hoe beter’, is letterlijk een vereiste die de kansmaker moet hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pockies (@pockiesunderwear)

‘Voor 500 euro zie ik niet in waarom ik dat niet zou doen’, zegt Laurens Vrebos (25), een student aan de KU Leuven. ‘Wanneer ik niets te doen heb, lig ik in mijn bed op mijn pc door filmpjes te scrollen. Zeker nu in de lockdown gebeurt dat vaker.’ Als er geen corona zou zijn, zou Laurens meer buitenkomen: ‘Het is niet dat ik geen ambitie heb, maar door de lockdown heb ik er niet veel. Dat is een reden extra waarom ik het wel zou doen.’

De zoekactie loopt nog tot 25 november en begin december maakt Pockies de gelukzak bekend.

Tekst en illustratie: © Oa Vrebos