20/11/2020

Zorgzame buren voor warm Mechelen

De stad Mechelen vraagt zijn inwoners om elkaar te steunen en te helpen tijdens deze tweede golf van het coronavirus. Veel oudere mensen kunnen niet naar de winkel of hebben hulp nodig bij andere klusjes.

De stad doet ook een warme oproep naar studenten om zich in te schrijven als vrijwilliger. Volgens Björn Siffer (Groen), schepen van Cultuur, Toerisme en Sociale Cohesie in Mechelen, gaat de samenhorigheid tussen de generaties hierdoor enorm verbeteren. Inschrijven kan nog steeds via de website van de stad Mechelen.

 

Warm Mechelen

Het jaarlijkse project Mechelen houdt je warm gaat ook dit jaar door, maar net iets anders dan vorige jaren. Er zal geen kerstmarkt, schaatspiste of nieuwjaarsreceptie zijn, maar de stad Mechelen heeft op vrijdag 20 november wel een digitale aftelkalender gelanceerd. Hier verschijnt elke dag een nieuwe opdracht voor de Mechelaars om hun stad toch warm te houden. Wil je ontdekken wat er allemaal op deze kalender staat? Neem een kijkje op mechelenhoudtjewarm.be.

 

Reportage, camera, geluid: Yara Van Robbroeck, foto: ©Yara Van Robbroeck, tekst: Liana Craen en Yara Van Robbroeck