28/12/2020

Barman Anthony van Le Mixologiste: ‘Ik was altijd al geïnteresseerd in het nachtleven’

Anthony Deloche is slechts 28 jaar oud en heeft nu al een succesvolle zaak: Le Mixologiste. Samen met zijn collega’s komt hij op jouw feest cocktails maken, maar door de coronacrisis is dat nu een beetje moeilijk. ‘Tijdens de lockdown lanceerden we een thuisbezorgservice. We leveren cocktails in fles direct bij de mensen thuis.’

Le Mixologiste is een Frans bedrijf dat op evenementen een tijdelijke cocktailbar opzet. De barmannen brengen zelf alle ingrediënten en benodigdheden mee en voeren een show op. Je kan hen ook boeken om een les cocktails maken te krijgen. ‘Het is een soort van hetzelfde principe als kooklessen, maar in plaats van te leren hoe we voedsel moeten maken, leggen we meer uit over mixologie. We doen ook veel trainingen voor professionals bij ons in hotels, bars en restaurants waar we hen leren over hoe je een goede cocktail maakt.’

Een beetje geschiedenis

‘Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot de bar, en dan vooral tot het nachtleven. Ik begon meteen op 18-jarige leeftijd in bars te werken. Ik werd echt verliefd op de baan en na verloop van tijd werd ik ook verliefd op de cocktails: de creatie, al het onderzoek dat je kunt doen naar de creatie van cocktails, de kennis, naar alle verschillende producten. Dat is echt mijn passie.’

Le Mixologiste heeft een heel interessant ontstaan: ‘Ik zag op tv een show waar ze vertelden over chef-koks thuis en dat het meer en meer werd gedaan’, vertelt Deloche. ‘Zelfs grote sterrenkoks deden ook thuisvoorstellingen voor kleine privé-kringen. En daar begon het mee. Ik zat al in de cocktailsector en ik dacht: waarom zou ik niet iets doen volgens hetzelfde principe? Maar dan in plaats van een chef die komt koken, komt er een barman het aperitief of de drankjes voor de afterparty maken.  Ik deed wat onderzoek om te zien of er al bedrijven waren die volgens hetzelfde principe werkten, en dat waren er maar heel weinig.’

Grote plannen voor de toekomst

‘Ik zou graag dit bedrijf houden, namelijk barman zijn op evenementen. Maar ik zou ook een permanente vestiging willen. Een echte cocktailbar waar mensen naartoe kunnen komen.’

Beluister hieronder het volledige interview in het Frans:

Tekst: Nathalie Verleye, interview: Nathalie Verleye & Romanie Dierckx, foto: Marko Milivojevic, Pixnio (CC0)