03/12/2020

Bijna gedaan met gratis parkeren in Antwerpen

Het studentenleven in Antwerpen wordt nog duurder! Vanaf 1 december is het gratis parkeren zo goed als gedaan. Dan opent aan de Zuiderdokken de ondergrondse parking Steendok en geldt op het bovengronds gebied het rode parkeertarief, zoals elders in de Antwerpse binnenstad. Gelukkig hebben wij voor jullie nog een aantal plekjes gevonden waar je je auto gratis kan laten staan.

1. Parkeren op Linkeroever
Op het meest noordelijke deel van de Linkeroever kun je gratis parkeren. Vanaf daar is het ongeveer dertig minuten wandelen naar de Groenplaats. Op zondag is het overal gratis en kun je dichterbij de voetgangerstunnel parkeren. Het is niet overal op Linkeroever gratis om te parkeren. Let dus nog steeds goed op!

2. Parkeren op de Sloepenweg
Nu Antwerpen-Noord steeds populairder is geworden, is het parkeren daar niet meer gratis. Toch zijn er nog een aantal gratis plaatsen aan de Sloepenweg.

3. Toch nog een aantal plekjes in Antwerpen Zuid
Als je goed zoekt, vind je nog een aantal gratis parkeerplaatsen. Zo kun je op de Gerard Le Grellelaan, Vogelzanglaan en Beukenlaan nog gratis je auto laten staan. Deze plaatsen zijn trouwens ideaal als je naar Park Middelheim gaat.

4. Parkeren bij Wijnegem Shopping Center
Dichtbij het shoppingcenter bevindt zich een halte van de Lijn waar om de tien minuten wel een bus en/of tram voorbij rijdt die je in no-time in het hartje van Antwerpen brengt!

Tekst & foto: © Jeremy Truijers