04/12/2020

Björn Soenens in de VS: ‘Trump president in 2024? Zeg nooit nooit’

De Amerikaanse presidentsverkiezingen gingen niet onopgemerkt voorbij. Wereldwijd werd in spanning afgewacht tot alle stemmen werden geteld.

Op 7 november 2020, vier dagen na ‘Election Day’ riep de Associated Press presidentskandidaat Joe Biden uit tot president-elect van de Verenigde Staten. Samen met vice-president Kamala Harris versloeg hij daarmee huidig president Donald Trump en vice-president Mike Pence. Ondanks zijn nederlaag gaf Donald Trump nog niet toe dat hij vanaf januari 2021 niet meer in het Witte Huis zal regeren. 21bis-reporter Marlies Schelfhout sprak met Björn Soenens, Amerika-correspondent van de VRT, over de huidige toestand in Amerika.

Beluister het fragment hier onder:

Reportage: Marlies Schelfhout, foto: Unsplash, Janine Robinson