03/12/2020

Bondscoach Niels Thijssen verlaat de Red Panthers

Na zilver op het EK in 2017 en een gemist ticket voor de olympische spelen geeft Niels Thijssen, bondscoach van de nationale vrouwenhockeyploeg er de brui aan. Thijssen zegt zelf dat hij andere dromen wilt najagen en meer tijd wilt spenderen met zijn familie. De Red Panthers moeten nu op zoek naar een nieuwe trainer met het EK van 2021 in Nederland in het verschiet.

 

De Belgische hockeybond reageerde vrijwel meteen op dit vertrek. Landgenoot en assistent-trainer, Raoul Ehren wordt naar voren geschoven als opvolger van de Nederlander. Ehren is geen onbekende naam in het vrouwenhockey. Hij werd in Nederland acht keer kampioen in tien seizoenen met Den Bosch. Ehren werkt al sinds het EK van 2019 met de Red Panthers en heeft een sterke band opgebouwd met de ploeg.

 

Tekst: Wannes Averhals, foto: Brieuc Verstreken, CC BY-SA 4.0