09/12/2020

De Lijn plant staking tijdens feestdagen

Vakbonden van vervoersmaatschappij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend. Dat deden zij naar aanleiding van aanhoudende problemen bij de technische diensten zoals de falende aanlevering van wisselstukken.  De staking zou plaatsvinden tijdens de feestdagen.

Het is mogelijk dat je vanaf maandag 21 december hinder ondervindt als je de tram of bus wil nemen. Aanhoudende problemen bij de technische diensten zorgen voor ongemak en de vakbonden zijn het beu. Het is het tweede jaar op rij dat zij dreigen met een staking tijdens de feestdagen.

Een communicatiemedewerker van De Lijn laat weten dat dit puur toeval is. ‘Er zou geen verband zijn tussen de feestdagen en de stakingsaanzegging, maar voorlopig is er nog geen verdere informatie geweten’, aldus De Lijn.

 

Tekst en foto: Arnaud De Martelaere