08/12/2020

Eerste eigen hoofdtelefoon van Apple: revolutionair, luxueus en vooral duur

Jaren draaide de geruchtenmolen op volle toeren: technologiereus Apple zou werken aan een luxueuze koptelefoon. Die roddels zijn nu verleden tijd: het elektronicabedrijf uit het Amerikaanse Cupertino heeft voor het eerst een zelfontworpen koptelefoon onthuld.

‘AirPods Max’ heet het nieuwste audio-accessoire van Apple, een naam die vier jaar geleden al verscheen toen het bedrijf haar eerste draadloze oortjes aankondigde. De kersverse koptelefoon deelt dan ook verschillende functies met die kleine AirPods. Zo zit er een gelijkaardige H1-chip in, waarmee je makkelijk kan wisselen tussen de audio van verschillende apparaten, kan je gebruik maken van actieve ruisonderdrukking zodat je geen omgevingsgeluid meer hoort en klinkt je geluid altijd even vol door een adaptieve equalizer.

Comfortabele constructie
De AirPods Max is natuurlijk een koptelefoon die op je hoofd moet passen en het is soms moeilijk om een accessoire te ontwikkelen dat voor iedereen prettig aanvoelt, elk hoofd is tenslotte anders. Gelukkig heeft Apple daar iets op gevonden: het toestel verspreidt zijn gewicht over je hoofd, zodat er minder druk ontstaat. De oorschelpen kunnen onafhankelijk van elkaar draaien waardoor de koptelefoon goed aansluit en op z’n plek blijft zitten.

Het accessoire gaat tot 20 uur mee, maar na vijf minuten opladen kan je weer anderhalf uur muziek luisteren. Apple’s eerste koptelefoon is verkrijgbaar voor 629 euro. En hoewel de AirPods Max een uitstekende audiokwaliteit levert en luxueus is afgewerkt, is dat veel te duur. Zeker als je vergelijkt met de hoofdtelefoons van Beats, die Apple ook aanbiedt en een gelijkaardige gebruikservaring hebben maar al te koop zijn voor de helft van de prijs.

Tekst: Liam D’hert, foto: © Apple