08/12/2020

Basketspeelster Jienke De Leyn: ‘Alle respect voor de beslissing van mijn club Verviers-Pepinster, maar ik ga op zoek naar een nieuwe ploeg’

Door de coronacrisis hebben al twee vrouwenteams uit onze eerste klasse basketbal besloten om dit jaar niet meer in actie te komen. Spirou Charleroi Ladies stelt al zijn wedstrijden minstens uit tot volgend jaar. Verviers-Pepinster geeft zelfs forfait voor het volledige seizoen. Jienke De Leyn, speelster van Verviers-Pepinster, mag net als haar collega’s (tijdelijk) op zoek naar een nieuwe club. 

De beslissing van Verviers-Pepinster om niet meer deel te nemen aan de competitie kwam hard aan bij De Leyn. ‘Toen ik het nieuws hoorde, moest ik even slikken. Maar we zijn natuurlijk ook gewoon mensen en we aanvaarden als spelersgroep zeker en vast de beslissing van de club. Het bestuur nam deze beslissing om volgend jaar niet in financiële problemen te komen, en daar heb ik alle respect voor, maar zelf kijk ik nu wel uit naar een nieuwe ploeg.’

Om dit jaar niet volledig verloren te laten gaan is De Leyn al een tijdje bezig met het zoeken naar een nieuwe club. Die zoektocht verloopt helaas moeilijk, omdat veel teams geen plaats meer hebben.

‘Voor mij is het vooral belangrijk dat ik een ploeg vind die in mij gelooft’

‘Er is zeker contact met enkele teams, er worden stappen ondernomen. Maar echt concreet is het allemaal nog niet. Het financiële aspect komt natuurlijk ook kijken, en het is gewoon niet makkelijk om een nieuwe speelster aan te sluiten in het midden van het seizoen. Het is voorlopig nog erg wazig, maar mijn zoektocht gaat verder.’

Door het gebrek aan concrete voorstellen sluit De Leyn ook niet uit dat ze in het buitenland aan de slag gaat.

‘Ik bekijk alle opties, maar ik heb nog geen makelaar. Dat maakt dat ik niet officieel op de buitenlandse markt sta. Dus daarin ben ik ook stappen aan het ondernemen om zo toch interesse op te wekken in het buitenland. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik een ploeg vind die in mij gelooft en waar ik belangrijk kan zijn.’

Benieuwd naar meer? Beluister hier het verhaal van De Leyn over het forfait van Verviers-Pepinster.

Tekst: Jelle Debie, interview Jelle Debie