17/12/2020

Geluidsinstallatie Level doet Stadspark Leuven resoneren

LEUVEN – Kunstencentrum STUK in Leuven presenteert het geluidskunstwerk Level in het Stadspark. De audioinstallatie van de Nederlandse kunstenaar Bouke Groen bestaat uit vijf glazen zuilen die verschillende stemmen laat resoneren tot een ruimtelijke harmonie.

De verschillende melodieën en klanken doen de omgeving als het ware mee-resoneren. Het is een plek om er stil te staan, te blijven kijken en luisteren. Level is volgens Gilles Helsen, programmator Muziek en Geluidskunst van STUK, een ode aan de vreugde van het samen zingen. ‘Iets dat we in deze moeilijke periode jammer genoeg moeten missen’, zegt hij. De installatie bevindt zich in het midden van het Sint-Donatuspark en is individueel, of in bubbel, te ervaren. Volledig corona-proof, dus. 

 

Reportage, camera en geluid: Michèle Lévêque, Chloé Festraets, foto: © Michèle Lévêque