18/12/2020

Hoeveel verdienen profvoetballers nu echt?

Veel mensen denken dat alle profvoetballers bakken met geld verdienen en na hun carrière rustig op pensioen gaan. Voor velen is dat niet het geval. Prof zijn is voor veel kinderen een droom, niet alleen voor de ervaring, maar ook voor het geld.

Veel van die kinderen weten niet dat alleen maar  2% van de profs meer dan 720.000 dollar per jaar verdienen.  Deze infographic is wereldwijd. Dan moet je ook snappen dat 1000 dollar in België helemaal anders is dan in Senegal.  45% van profvoetballers verdienen tussen de 0 en de 1000 dollar per maand. Dat is veel minder dan een gewone job in België. 29% van de profs verdienen tussen de 1001 dollar en 4000 dollar. 11% verdient tussen de 4001 dollar en 8000 dollar. 14% verdient 8000 dollar of meer.

Heel wat profvoetballers, zelfs in België, moeten na hun carrière nog een gewone job uitoefenen. Alleen de wereldtoppers kunnen na hun carrière genieten van het leven en van het geld. Alhoewel heel wat profs het geld verspelen.

Tekst en illustratie: Strahinja Ristovic

Icoontjes:

<div>Icons made by <a href=”https://www.flaticon.com/authors/freepik” title=”Freepik”>Freepik</a> from <a href=”https://www.flaticon.com/” title=”Flaticon”>www.flaticon.com</a></div>

Foto: Royal Sporting Club Anderlecht (CC BY 2.0)