03/12/2020

Inception-acteur Elliot Page (33) komt uit als transgender: ‘Mijn naam is Elliot’

‘Hi friends, I want to share with you that I am trans, my pronouns are he/they, and my name is Elliot.’ Zo begon de acteur, voorheen bekend als Ellen Page, zijn open brief op Twitter en Instagram met de boodschap dat hij transgender is. De brief telt op Twitter zo’n 1,7 miljoen vind-ik-leuks en werd al meer dan 235 duizend keer geretweet. De aankondiging zorgde voor heel wat reacties van fans, lgbtq-leden en bekendheden. Zo kreeg hij lovende berichten op Instagram van onder andere muziekartiesten Miley Cyrus en Christine and the Queens en Star Wars-actrice Natalie Portman.

De Canadese Elliot Page speelde in het verleden al mee in bekende films als Juno, Inception en X-Men: The Last Stand. Ook in het succesvolle tv-programma Umbrella Academy op Netflix speelde hij vorig jaar een rol. Dat Elliot een welgenoemde acteur is, blijkt uit zijn oscarnominatie in 2008 voor beste actrice.

Tekst: Naomi Ghyssaert, foto: Ninha Morandini (CC by 2.0) – achtergrond geblurd.