07/12/2020

‘Mechelen Stad Houdt Je Warm 2020’ tijdens de eindejaarsperiode

In Mechelen werken ze op dit moment aan een overkoepelende en verbindende communicatiecampagne: ‘Mechelen Houdt Je Warm 2020’. Het is een coronaproof alternatief voor de eindejaarsfeesten. De campagne werd eind november gelanceerd en gaat door tot eind dit jaar. Het focust op alle activiteiten in Mechelen tijdens de eindejaarsperiode.

Belgische steden breken de hoofden om inwoners een alternatieve eindejaarsperiode te laten beleven. Door de maatregelen kan de organisatie van evenementen niet doorgaan tot en met 31 januari 2021. ‘Een kerstmarkt organiseren op openbaar domein is dus niet mogelijk. In Mechelen bieden we daarom een verbindende communicatiecampagne: ‘Mechelen Houdt Je Warm 2020’ steunt bijvoorbeeld lokale handelaars’, aldus Stad Mechelen.

Coronaproof verbonden met elkaar

Elise Ingels (23), een studente aan de Thomas More hogeschool in Mechelen: ‘In Brugge ging het concept ‘Wintergloed’ door.’ ‘Wintergloed’ is een lichtparcours georganiseerd door Stad Brugge, uitgestrekt over de hele stad. ‘Ik ging daar het voorbije weekend heen. Een massa kwam hierop af, waardoor het evenement helemaal niet coronaproof was. Het initiatief ‘Mechelen Houdt Je Warm 2020’ is volgens mij veel beter’, voegt Elise toe.

Met veel liefde voor lokaal

‘Binnen deze campagne krijgen boodschappen rond lokale handelaars en horeca uitbaters heel wat aandacht. Zo is er een overzicht van lokale webshops en afhaalinitiatieven. We werken daarnaast aan het concept rond windowshoppen en zetten extra in op communicatie’, zegt Stad Mechelen. Op de site geeft ze je tips hoe je moet runshoppen of snel je boodschappen moet doen om het veilig en leuk voor iedereen te houden. ‘Als het te druk is koop je best digitaal of laat je je pakketjes leveren of klaarleggen in de winkel’, voegt Stad Mechelen toe.

Elise: ‘Ik vind dit een goed idee. Zeker voor kleine winkels die geen eigen webshop hebben en zo misschien niet voldoende omzet zouden hebben tegen het einde van het jaar.’

Alle informatie met betrekking tot het eindejaarsprogramma in Mechelen kan je vinden op www.mechelenhoudtjewarm.be.

Tekst: Oa Vrebos, foto: Freestocks.org via Pexels