18/12/2020

Mechelse kerstboom van zeventien meter hoog: ‘Voor het afhakken van deze boom worden er 170 kerstboompjes gepland’

Mechelen viert de eindejaarsperiode in stijl. Er zijn projecties te zien en er is een kerststalletje. Op de grote markt staat een gigantische kerstoom die bovendien ecologisch verantwoord is. De boom is zeventien meter hoog en bevat 12.000 ledlichtjes. De eerste schepen van Mechelen, Patrick Princen, legt uit waarom net die boom in de stad staat. 

De Mechelse kerstboom bevat een ecocertificaat en is niet zomaar gekozen. Daarnaast zijn er doorheen de binnenstad en omliggende dorpen nog meer kerstbomen te bewonderen. Nog tot midden januari kan je deze versiering komen bewonderen. Vanaf dan schakelt de stad over naar het thema valentijn.

Bekijk de volledige reportage hier:

Tekst: Thomas Vangrunderbeek, reportage: Paulien De Cloedt, Thomas Vangrunderbeek, foto: © Paulien De Cloedt