22/12/2020

Opening spoorbypass en sporen 11 en 12 in station Mechelen

De nieuwe sporen elf en twaalf zijn op maandag veertien december geopend. Deze zijn er gekomen vanwege de nieuwe spoorbypass. Dat versterkt de verbinding tussen Brussel-Antwerpen-Nederland. 

De nieuwe spoorlijn is 3,2 kilometer lang en zorgt ervoor dat meer treinen kunnen doorkomen, maar dat dit ook aan een sneller tempo kan. De treinen zouden dan aan 160km/u kunnen doorkomen in plaats van 100km/u. Dit zorgt voor meer capaciteit en vlotter treinverkeer.

Dit is nog maar de eerste fase. De volgende stap is om alle perrons en sporen te vernieuwen. Sporen elf en twaalf nemen deze routes over. Tegen 2027 zou het nieuwe station van Mechelen afgewerkt moeten zijn.

Reportage spoorbypass station Mechelen

Reportage: Fleur Van Belle & Jolien Delval, foto: © Fleur Van Belle