11/12/2020

Teleurgestelde gezichten rond de kerstboom vermijden dit jaar? Met deze vijf tips scoor je de meest originele cadeaus

De eindejaarsperiode staat weer voor de deur. We zijn na dit ellendige jaar allemaal toe aan kroketten, ovenhapjes, kerstfilms maar vooral aan cadeautjes. Als je geluk hebt, krijg je hetgeen wat je wilde, maar soms kan dit wel eens tegensteken.

Beluister hier een paar verhalen van de foutste cadeaus die studenten ooit kregen.

Wil je bovenstaande teleurstellingen vermijden in de toekomst? Volg dan deze vijf tips tijdens je zoektocht naar een leuk en origineel cadeau:

 1. Luister naar wat de ander zegt in gesprekken
  Wanneer je in gesprek bent met de persoon waar je een cadeau voor wil kopen, laten ze vaak los wat ze leuk vinden of waar ze waarde aan hechten (‘Ik zou zo graag eens…’ of ‘Ik ben op zoek naar nieuw servies want ik ben het mijne beu.’).  Zo wordt het voor jou een beetje makkelijker en zo wordt het meteen al wat persoonlijker.You Remembered That Wow GIF - YouRememberedThat Wow Impressed - Discover & Share GIFs
 2. Geef iets persoonlijks
  Is er iets leuker dan een gepersonaliseerd cadeau? Je kan dit heel eenvoudig maken door bijvoorbeeld een fotoalbum ineen te knutselen met allemaal foto’s van jou en diegene waarvoor je het maakt. Schrijf bij elke foto een leuk tekstje met de achterliggende herinnering en een lief berichtje, een grote glimlach gegarandeerd!
  Je kan natuurlijk ook gaan voor sokken of een T-shirt met jouw hoofd op afgebeeld.When You Get A Bad Gift GIFs - Get the best GIF on GIPHY
 3. Geef jouw tijd cadeau 
  Of het nu voor je vrienden is, voor je ouders of grootouders, het mooiste cadeau is tijd vrijmaken voor elkaar. Tijd is een heel kostbaar iets en daarom ook heel waardevol. Daarom kan je een activiteit met jezelf cadeau geven: een weekendje weg, een dag naar het pretpark. Of waarom niet samen gezellig een avondje Netflix kijken?Best Netflix And Chill GIFs | Gfycat
 4. Geef iets zelfgemaakts
  Zelfgemaakte cadeaus hoeven echt niet stom te zijn. Je kan koekjes bakken, een warme trui breien of een cadeaupakket in elkaar flansen. Er zijn genoeg dingen die je zelf kan maken.  En als je echt helemaal geen inspiratie hebt, neem je best eens een kijkje op Pinterest.
  Dave Franco You Made Me This Friendship Bracelet GIF - DaveFranco YouMadeMeThisFriendshipBracelet - Discover & Share GIFs
 5. Geef ontspanning en rust
  Na dit toch wel stresserende jaar hebben we allemaal nood aan een beetje rust. Geef daarom een cadeau dat rust brengt, bijvoorbeeld een (zelfgegeven) massage, een wellnessbon of misschien wel cadeaupakket met verzorgingsproducten. Zo geef je toch nog wat ontspanning mee voor 2021.
  New trending GIF online: breathe, calm down, franchesca ramsey, chescaleigh, franchesca, wteq, composure, just breathe, calming down, regain calm

Tekst en audio: Tinne De Saegher, foto: © Elize Baron