23/12/2020

Trendwatcher Tom Palmaerts over kerstcadeaus in 2020: ‘Mensen kopen meer pyjama’s dan lingerie’

Van mondmaskers tot misschien wel handgel, wat zou nu het ultieme kerstcadeau van 2020 zijn? In hoeverre heeft het coronavirus invloed op de pakjes die we dit jaar onder de kerstboom leggen? En waarom vinden we kerstcadeaus krijgen en geven nu zo belangrijk? Trendwatcher Tom Palmaerts legt uit in hoeverre ons koopgedrag en de kerstcadeaus die we kopen dit jaar anders zijn ten opzichte van vorige jaren.

Dat 2020 een raar jaar is, weten we ondertussen allemaal. Ook in ons koopgedrag en de kerstcadeaus die we dit jaar geven, zien we dat Covid-19 een zekere invloed heeft. Volgens trendwatcher Tom Palmaerts is vooral de gezelligheid dit jaar heel belangrijk: ‘Of het nu echt de pakjes zijn die het doen, dat weet ik eigenlijk niet, maar ik denk wel dat het moment van kerst, het wat donker worden en dan echt de gezelligheid zoeken bij elkaar, het samen zijn, een heel belangrijk ritueel is’.

Die gezelligheid zien we ook terugkomen in de kerstcadeaus dit jaar. ‘Wat mij ook heel hard opviel is dat mensen meer pyjama’s zijn gaan kopen dan lingerie, dus het moet vooral heel gezellig gaan worden thuis’, aldus Palmaerts. Daarnaast wordt ook duurzaamheid steeds belangrijker bij onze keuze voor cadeaus en letten we steeds meer op wat we uitgeven.

Beluister hier het volledige interview met Tom Palmaerts:

 

Tekst en foto: © Luka Vanoverbeke