21/12/2020

Vijf series voor fantasy en sci-fi liefhebbers

De kerstvakantie gaat van start en dankzij corona zitten we allemaal thuis. Weet jij niet hoe je je blokpauzes moet invullen? Of verveel je je gewoon erg hard? Hier is een lijstje met vijf series voor de echte sci-fi en fantasy fans. 

  1. The Witcher

Geralt of Rivia is een witcher. Dat is een ras van gemuteerde, sterke monsterjagers. Hij leeft solitair en verdient de kost door op monsters te jagen. Todat zijn lot verstrengeld raakt met dat van tovenares Yennefer en dat van prinses Ciri. ‘The Witcher’ is de perfecte serie voor wie fan is van series zoals ‘Game of Thrones’ en stiekem ook gewoon voor de liefhebbers van Henry Cavil, want die vertolkt de rol van Geralt. Voor wie een boek boven een serie verkiest: deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van de Poolse fantasyschrijver Andrzej Sapkowski. Voor wie helemaal klaar is om deze serie in één ruk uit te kijken: je vindt ‘The witcher’ op Netflix.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Witcher (@witchernetflix)

 

  1. Cursed

Voor fans van ‘The Witcher’ en ‘Game of Thrones’ is er ook ‘Cursed’. In deze hervertelling van de legende van koning Arthur volg je Nimue, gespeeld door Katherine Langford, die zag je waarschijnlijk al in ‘13 Reasons Why’ gezien hebben. Na een onverwachte dood in haar omgeving krijgt Nimue de opdracht een oud, magisch zwaard af te leveren bij zijn rechtmatige eigenaar. Dat verloopt niet zonder slag of stoot. Deze serie ademt magie en avontuur: ideaal voor wie even wil ‘ontsnappen’. ‘Cursed’ is te bekijken op Netflix maar is ook in boekvorm te vinden. De serie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Miller en Tom Wheeler.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cursed (@cursed)

  1. The 100

Voor wie houdt van een post-apocalyptische setting is er ‘The 100’. Honderd jaar geleden werd de aarde vernietigd door atoombommen. De overlevenden gingen de ruimte in en leven nu op een ruimteschip genaamd ‘The Ark’. ‘The Ark’ is stervende en als laatste hoop sturen ze honderd  jeugddelinquenten naar de aarde in de hoop dat die weer leefbaar is. Een van die delinquenten is Clarke Griffin. Als snel neemt Clarke de leiding op zich en moet ze enkele moeilijke knopen doorhakken. Ook deze serie is gebaseerd op een gelijknamige boekenreeks, geschreven door  Kass Morgan. Wie ‘The 100’ wil bingen kan dit op Netflix.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The 100 (@cw_the100)

  1. Once Upon a Time

Emma Swan krijgt op haar verjaardag bezoek van een jongetje, Henry Mills. Dat blijkt de het kind te zijn dat Emma tien jaar terug opgaf voor adoptie. Henry houdt vol dat het dorpje waarin hij leeft vol zit met sprookjesfiguren die vastzitten zonder enig besef van wie ze zijn. Emma is de enige die de vloek kan verbreken. ‘Once Upon A Time’ is een serie voor de echte sprookjesliefhebber. Vergeet de verhalen die je al kende, in deze serie krijg je een andere kant te zien van je favoriet sprookjesfiguren. ‘Once Upon a Time’ is te bekijken op Netflix.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Once Upon A Time (@onceabcofficial)

  1. Shadowhunters

De 18-jarige Clary Fray komt erachter dat ze een shadowhunter is. Dat is iemand die engelenbloed door zijn aders heeft lopen en geboren is om de mensheid te beschermen van demonen. Clary voegt zich bij een groep shadowhunters en komt er al snel achter dat ze over ongeziene krachten beschikt. ‘Shadowhunters’ is een perfecte mix van actie, magie en romantiek en is gebaseerd op de ‘The mortal instruments’-boeken van Cassandra Clare. Ook deze serie vind je terug op Netflix.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shadowhunters (@shadowhunterstv)

Tekst: Yoni Delplanque, foto: © Yoni Delplanque