11/12/2020

Wetenschapsverslaggever Koen Wauters: ‘De zomer van 2021 zal er nog niet hetzelfde uitzien als vroeger’

Wie de kranten tegenwoordig openslaat kijkt er niet meer naast. De wereld is in de ban van zowel het coronavirus, als het vaccin dat er binnenkort aankomt. Ondanks dat een vaccin een voorbode is naar een virusvrije wereld zijn er nog veel vragen rondom de snelheid waarmee het coronavaccin is gemaakt, maar ook de veiligheid van het vaccin. ‘Om een epidemie onder controle te krijgen moeten 8 miljoen mensen gevaccineerd worden, daar gaan we voor de zomer niet aan geraken.’

21bis-journalist Marlies Schelfhout stelde Koen Wauters, wetenschapsverslaggever van de VRT, enkele vragen over het coronavaccin. Beluister het fragment hieronder.

Reportage: Marlies Schelfhout, foto: Unsplash.com, Adam Niescioruk