07/12/2020

Zendaya (24) is het nieuwe gezicht van Valentino

Zendaya Coleman is het nieuwe gezicht van Italiaans modehuis Valentino. Dat kondigde het merk afgelopen vrijdag 4 december aan. De vierentwintigjarige Amerikaanse actrice, onder meer bekend van de HBO-serie Euphoria en The Greatest Showman, is van verschillende markten thuis: ze is naast model en actrice ook zangeres en danseres.

Na een zoektocht om het merk opnieuw betekenis te geven, koos Valentino’s Creatieve Directeur, Pierpaolo Piccioli, Zendaya als nieuwe gezicht voor Valentino. Op Twitter laat Maison Valentino weten dat Zendaya een Valentino zal representeren ‘waarvan de kernwaarden evolueren naar een moderne context.’ Hierbij hoort de hashtag #ValentinoDiVas, afgeleid van Different Values. Valentino hecht belang aan ‘de perceptie van identiteit binnen een hedendaagse gemeenschap’ en ziet Zendaya als ‘een symbool van individualiteit.’ Op hun website noemen ze haar bovendien ‘een vrouwelijke kracht vol emotionele levendigheid.’

Tekst: Laura Poelmans, foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America (CC BY-SA 2.0)