02/01/2021

DATA: Niet genoeg hernieuwbare energie in België

Het begon met het klimaatakkoord in Parijs, en vloeide over in concrete doelstellingen vanuit de Europese Commisie zelf. België doet natuurlijk ook mee, maar schiet (nu al) tekort als het aankomt op hernieuwbare energie en het inperken van de broeikasgassen.

De Europese doelstellingen voor 2020 die België werden opgelegd waren simpel: een aandeel van 13 procent hernieuwbare energie in de energieproductie. Maar zelfs dat bleek te veel te zijn, en sinds vrijdag hebben we de doelstelling officeel niet gehaald. We geraakten amper aan 10 procent. Als we de doelstelling van 2030 willen halen -27 procent hernieuwbare energie-, zullen we nog een serieus tandje mogen bijsteken.

 

Tekst: © Robbe Debraekeleer

Datavisualisatie: © Robbe Debraekeleer

Uitgelichtte foto: CC0 by Narcisa Aciko via Pexels