07/01/2021

De oude abdij van Villers La Ville: ‘Het is de mooiste plek in Europa’

Ben je nog op zoek naar een culturele buitenactiviteit? Spring dan de auto in en rij eens naar Villers-la-Ville. In deze kleine gemeente vindt je een abdijruïne met verschillende prachtige tuinen. Perfect om een zonnige winternamiddag te spenderen. Je kan er ook rondleidingen volgen met een gids of, als het geen lockdown is, ‘s avonds concerten bijwonen. Voor ieder wat wils!

Villers-la-Ville is een kleine gemeente dat op de grens van Henegouwen, Waals-Brabant en Namen ligt. Als je langsgaat, kan je al zeggen dat je in een dag drie provincies hebt bezocht.
De grootste bezienswaardigheid is de grote abdijruïne die je op jezelf kan ontdekken of met een gids. Onze gids, Anne Burette, leidde ons rond terwijl ze ons vertelde over het gebruik van wierook over de hele wereld.

Beluister hieronder onze ervaring:

Bekijk hieronder de foto’s:

Wil je graag wat meer info over de abdij in Villers-la-Ville? Check dan hier hun site.

Tekst, foto’s en reportage: ©Romanie Dierckx en Nathalie Verleye