08/01/2021

Dierenopvangcentrum ‘De Zonnegloed’ nog steeds niet open: zitten de beestjes krap bij kas?

In tegenstelling tot musea en zwembaden, moeten dierenparken hun deuren door het coronavirus nog een tijdje toe houden voor bezoek. Karel Ackaert, uitbater van dierenopvangcentrum ‘De Zonnegloed’ in Oostvleteren (West-Vlaanderen), gaat hier niet mee akkoord. In tegenstelling tot andere dierenparken krijgt ‘De Zonnegloed’ geen subsidies van de overheid en soigneren ze hun dieren enkel en alleen met inkomsten van bezoekers. Maar wat als je geen bezoekers hebt en de kosten blijven oplopen?

Bekijk hier de reportage:

Dierenopvangcentrum ‘De Zonnegloed’ nog steeds niet open: zitten de beestjes krap bij kas?
Dierenopvangcentrum ‘De Zonnegloed’ nog steeds niet open: zitten de beestjes krap bij kas?

Reportage: Sarah Moens, camera en geluid: Sarah Moens & Yara Van Robbroeck, foto: © Sarah Moens