05/01/2021

Duurzaam modelabel pakt uit met één maat die elke vrouw past

Ester Manas (27) en Balthazar Delepierre (27) vormen de twee jonge gezichten achter het modelabel. Ester behaalde een diploma mode en leerde Balthazar kennen in de kunsthogeschool La Cambre. Het merk Ester Manas is bedoeld voor vrouwen en draagt voor diezelfde reden een vrouwelijke naam.

Het concept ontstond oorspronkelijk door hun afstudeercollectie ‘Big Again’. ‘Vanuit een persoonlijke frustratie bij Ester omdat de kleding die ze zelf wilde dragen niet in haar maat 44 beschikbaar was.’, aldus Elle. Ze besloot op dat moment om geen ontwerpen meer vast te hangen aan één maat. Zo ontstond het concept ‘Big Again’, dat in 2018 te zien was op het Internationaal Mode en Fotografiefestival van Hyères. Deze collectie bestond uit ambachtelijke kledij’, aldus Ester.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ester Manas (@estermanas)

‘We vergen ook aandacht aan het milieu. Enkel bij bestellingen maken wij kledingstukken.’ Werken met gebruikte stoffen of overschotten, is niet nieuw voor Ester Manas. Ester schakelde maatschappelijk werkers in Brussel in om de productie van de collectie te reproduceren.

‘Enkel bij bestellingen maken wij kledingstukken

Andere merken als Brandy Melville, gebruiken ook een unisize maat voor hun kledingstukken. Die zijn enkel gemaakt voor maten tussen extra small en small. ‘Bij Esther Manas streven we naar kledingstukken die passen voor alle maten. Of je nu maatje small of large hebt, alles kan’, aldus Ester. De stoffen zijn gemaakt uit elastisch materiaal zodat ze voor alle lichaamstypes en -maten passen.

Tekst: Maxine Deryckere, foto: Wendi Wei via Pexels