04/01/2021,

Hulp van dieren doet wonderen bij mensen met beperking

Therapie volgen is niet langer de enigste optie die je helpt bij een bepaald probleem. Wanneer je je niet goed voelt of je hebt een beperking kunnen dieren je ook helpen. In de Zorgboerderij Huppeldepup te Humbeek kunnen deze mensen terecht voor een dagbesteding met de dieren. En volgens de zorggasten hebben de dieren een wonderlijke gave.

De Zorgboerderij Huppeldepup ontvangt elke dag mensen met een beperking. Samen gaan ze de dieren verzorgen en hen voorzien van eten en drinken. ‘De dieren helpen hen om zichzelf accepteren. Ze zien geen verschil tussen mensen en gaan dus niet oordelen en dat is wat onze gasten een rustgevend gevoel geeft’, vertelt Ellen Van Assche, de zaakvoerder van Zorgboerderij Huppeldepup.

Hulp van dieren doet wonderen bij mensen met beperking
Hulp van dieren doet wonderen bij mensen met beperking

Reportage: Liana Craen, camera: Liana Craen en Kimberly Sinnaeve, geluid: Liana Craen en Kimberly Sinnaeve, foto: ©Liana Craen