15/01/2021

KUNSTCAST – Acteur Robrecht Vanden Thoren: ‘Ik zou mezelf geen BV durven noemen’

In onze reeks Kunstcast brengen we portretten van boeiende Belgische artiesten. Ook acteur en theatermaker Robrecht Vanden Thoren komt aan het woord. Je kan hem kennen van zijn grotere rollen in de Een-serie Tom en Harry of de film Hasta la vista. In 2019 ging zijn eerste solovoorstelling in première: De hoogste berg.

In deze podcast vertelt Vanden Thoren over het persoonlijke kantje van die theatervoorstelling en hoe hij de toekomst van het theater ziet qua diversiteit. ‘We zijn met heel veel verschillende mensen op deze wereld en ook op een podium moeten we daar rekening mee houden.’

Beluister de podcast hieronder.

Deze podcast werd opgenomen in coronaveilige omstandigheden in de prachtige Minardschouwburg in Gent. Al het nieuws over Robrecht Vanden Thoren en zijn voorstellingen vind je terug op zijn site.

Tekst en audio: Siel Fouquaert en Marlies Schelfhout, foto: © Siel Fouquaert