17/01/2021

KUNSTCAST – Amelie Albrecht: ‘Als mensen moeten lachen, is dat een soort van heroïne”

In onze reeks Kunstcast brengen we portretjes van boeiende Belgische artiesten en vragen we hoe ze zich in deze barre coronatijden staande houden. Amelie Albrecht is één van de bekendste vrouwelijke komieken van Vlaanderen.

Ze brak enkele jaren geleden door en werd bekend bij het grotere publiek na haar winst, als eerste vrouw ooit, in Humo’s Comedy Cup 2018.

Amelie staat bekend om haar nuchterheid, ze is steeds haar ongegeneerde zelf. Op haar site is er een tabblad ‘interesses’. Wanneer je hierop klikt, komt er ‘niets om weer te geven’. Dat is ook hoe ze zichzelf profileert. Ze neemt de dingen vaak niet al te serieus. 

Haar nieuwste voorstelling Zwaar leven gaat, als het coronavirus het toelaat,  in première op 30 januari in CC Belgica. Tot 30 januari zijn er ook nog verschillende try-outs van die show. De voorstelling gaat over haar zware leven. Dat ze nooit in iets kon uitblinken, dat er haar werd gezegd dat ze nooit ergens zou komen door haar grote mond. Ze noemt haar leven ‘niet noemenswaardig’. De show speelt over heel Vlaanderen tot en met 29 mei.

Wil je meer te weten komen over Amelie en hoe haar carrière tot stand kwam? Luister dan zeker naar deze podcast.

Podcast: Amelie Van Sichem en Ine Holmstock, foto: ©Freya Decorte – Fraay