10/01/2021

KUNSTCAST – Fien Leysen: ‘Ik hoop dat onze installatie de aanzet geeft tot gesprekken over de maatschappij’

In onze reeks Kunstcast brengen we portretten van boeiende Belgische artiesten en vragen we hoe ze zich in deze barre coronatijden staande houden. De nieuwste installatie Numi Yaldati van kunstenares Fien Leysen (31) en scenograaf Manu Siebens toont het verhaal van twee verschillende vrouwen op twee verschillende tijdstippen in Antwerpen. Leysen maakte eerder theatervoorstellingen, maar gaat nu ook aan de slag met beeld en geluid.

21bis-reporters Lotte De Clerck en Sien Demuynck gingen haar opzoeken op de plaats waar de installatie tot stand kwam. Leysen en Siebens zijn klaar om hun project met de wereld te delen, maar het is wachten op een premièredatum.

Beluister het verslag hieronder:

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fien Leysen (@twinklybird)

Tekst en audio: Lotte De Clerck en Sien Demuynck, foto: © Mieke Verbijlen