02/01/2021

LONGREAD – De daverende geschiedenis van drag

RuPaul en zijn iconische Drag Race maakten drag dan wel mainstream, toch komt de Amerikaanse vedette niet alle eer toe. Over de eeuwen heen streden verscheidene dragqueens – al noemden ze zichzelf nog niet altijd zo – voor de idealen van de drag-gemeenschap, elk met hun uniek imago en opvallende look. Vijf invloedrijke en historische queens komen hier nog één keer tegenover elkaar te staan voor de ultieme drag race: wie is dé queen of drag aller tijden?

Klik op onderstaande foto om de volledige longread te ontdekken.

Tekst: Rani Guinée & Laura Poelmans, foto’s collage: Bartholomew: The Lowry, Salford (CC BY-NC-ND 2.0), William Dorsey Swann: James Gardiner Collection via Welcome Library via Creative Commons, Gene Malin: © Rani Guinée, Divine: kennethkonica (CC BY-ND 2.0), RuPaul: David Shankbone (CC BY-SA 3.0)