03/01/2021

Religie in tijden van corona: ‘Mijn geloof helpt me door deze pandemie te komen’

De wereld is door de coronapandemie in een staat van onzekerheid en angst terechtgekomen. De lockdowns en stenge maatregelen zijn niet voor iedereen gemakkelijk. Bovendien stelt het virus jongeren voor grote uitdagingen. In deze gekke tijden kan religie een antwoord bieden op deze onzekerheden en onrust. Geloof kan een zekere houvast zijn voor vele studenten. 

Ashvi (25) is een doctoraatsstudente aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze komt uit India en is al heel haar leven lang katholiek. Zij beweert dat haar religie haar heeft geholpen in het doorstaan van de lockdowns en de strenge maatregelen. Rebecca (22) zit in haar masterjaar Rechten aan de VUB. Zij is moslima en bekeerde zich net voor de eerste lockdown in maart. Rebecca beweert een zekere rust te vinden in haar geloof. Beiden verklaren dat hun religie hun heeft geholpen in deze moeilijke periode. Het geeft hen niet alleen een zekere houvast, maar kan hen ook rust en sereniteit bieden. 

 

 

Reportage, camera en geluid: Michèle Lévêque en Jolien Delval, foto: Michèle Lévêque