09/01/2021

SCHRIJVERSPORTRET – Hans Bourlon: ‘Je kan alleen schrijven over dingen die dicht bij jezelf liggen’

Corona doet meer lezen, blijkt uit de verkoopcijfers van de boekhandels. Om het leesvirus nog wat verder te verspreiden gluren onze 21bis-reporters binnen in de schrijfkamer van hun favoriete auteur. Het resultaat is een boeiende reeks portretten van zowel jonge debuterende schrijvers als rotsen in het vak. In deze aflevering: Hans Bourlon over zijn verleden, zijn inspiratie en zijn twee boeken: De blik van Bourlon en De tijdreiziger.

Hans Bourlon begon zijn schrijverscarrière met het schrijven van kinderverhaaltjes, maar bracht in 2017 en 2019 fictieboeken voor volwassenen uit. Op deze boeken is hij dan ook ongelofelijk trots. ‘Het is leuk dat je iets van jezelf kan doen. Dat je zegt: dit heb ik nu zelf van de eerste tot de laatste letter zelf gerealiseerd.’ Waar Bourlon zijn inspiratie vandaan haalt en of hij nog van plan is om te schrijven, vertelt hij in deze reportage.

SCHRIJVERSPORTRET – Hans Bourlon: ‘Je kan alleen schrijven over dingen die dicht bij jezelf liggen’
SCHRIJVERSPORTRET – Hans Bourlon: ‘Je kan alleen schrijven over dingen die dicht bij jezelf liggen’

Reportage, camera & geluid: Sebastiaan Brems en Sarah Stuer, foto: © Sarah Stuer