28/01/2021

SCHRIJVERSPORTRET – Hilde Smeesters: ‘Schrijver word je niet, dat ben je’

Corona doet meer lezen, blijkt uit de verkoopcijfers van de boekhandels. Om het leesvirus nog wat verder te verspreiden gluren onze 21bis-reporters binnen in de schrijfkamer van hun favoriete auteur. Het resultaat is een boeiende reeks portretten van zowel jonge debuterende schrijvers als rotten in het vak. In deze aflevering: Hilde Smeesters. Ze schreef al meer dan 100 boeken voor zowel kinderen als volwassenen en ze is nog lang niet klaar met schrijven. 

De meeste kinderen kennen haar onder de naam Mathilda Masters, auteur van o.a. ‘De Keukenprins van Mocano’. Bij volwassenen zal ze dan weer bekend in de oren klinken als Tille Vincent, auteur van o.a. ‘Code 37’. Onder haar echte naam, Hilde Smeesters, schrijft ze heel wat lifestyleboeken, kookboeken, boeken voor Ketnet en nog veel meer.

Hilde Smeesters
Hilde Smeesters

Reportage en camera: Eveline Santermans, Stephanie Symens, geluid: Eveline Santermans, foto’s: © Eveline Santermans