14/01/2021

SCHRIJVERSPORTRET – Leen Dendievel: ‘Ik ben een schrijver op café’

Corona doet meer lezen, blijkt uit de verkoopcijfers van de boekhandels. Om het leesvirus nog wat verder te verspreiden gluren onze 21bis-reporters binnen in de schrijfkamer van hun favoriete auteur. Het resultaat is een boeiende reeks portretten van zowel jonge debuterende schrijvers als rotten in het vak. In deze aflevering: actrice en auteur Leen Dendievel.

Voor actrice Leen Dendievel zijn het momenteel onzekere tijden. Toch kon ze zich op die manier meer als auteur ontplooien. Na Hard en Asem bracht ze enkele maanden geleden haar derde boek en eerste roman uit, Georges en Rita. Haar vorige boeken schreef ze op café, maar door corona moest ze bij Georges en Rita toch haar bureau thuis gebruiken.

 

Reportage: Manon Van Caenegem en Anke De Vries, foto: © Anke De Vries