12/01/2021

SCHRIJVERSPORTRET – Louis Van Dievel: ‘In de Kempen zit iets in de grond dat uitnodigt om erover te vertellen’

Corona doet meer lezen, blijkt uit de verkoopcijfers van de boekhandels. Om het leesvirus nog wat verder te verspreiden gluren onze 21bis-reporters binnen in de schrijfkamer van hun favoriete auteur. Het resultaat is een boeiende reeks portretten van zowel jonge debuterende schrijvers als rotten in het vak. In deze aflevering: Louis Van Dievel (67), memorabele verteller en trotse Kempenaar.

Zijn schrijverscarrière begon op 49-jarige leeftijd met zijn eerste roman Happy Days. Kenmerkend voor Van Dievels boeken zijn Vlaamse dorpen en herkenbare dagdagelijkse situaties overspoeld met een portie humor.

Ondertussen staan al zestien boeken op zijn palmares. Daarvan schreef hij elf boeken op het Spaanse eiland El Hierro, het kleinste Canarisch eiland. ‘In mijn Spaans schrijvershuisje kan ik geweldig veel discipline aan de dag brengen’, zegt Van Dievel. Hij keert regelmatig terug naar deze bijzonder schrijfplek om te werken aan zijn nieuwste boeken.

Van Dievels meest recente boek De dokter is uw kameraad niet verscheen in mei in de winkels © Fien Engelen en Imani Van der Beeken

In 2021 breidt hij zijn bibliografie uit met zijn feuilleton Madeleine en roman Witte Oren, twee werken die zijn liefde voor de Kempen extra in de verf zetten.

Wil je weten waarom zijn liefde voor de Kempen zo groot is? Bekijk dan hieronder de reportage.

SCHRIJVERSPORTRET – Louis Van Dievel: ‘In de Kempen zit iets in de grond dat uitnodigt om erover te vertellen’
SCHRIJVERSPORTRET – Louis Van Dievel: ‘In de Kempen zit iets in de grond dat uitnodigt om erover te vertellen’

Tekst, reportage en foto’s: © Fien Engelen en Imani Van der Beeken