05/01/2021

SCHRIJVERSPORTRET – Rani De Vadder: ‘Schrijven is voor mij een moment om in een andere wereld te duiken’

Corona doet meer lezen, blijkt uit de verkoopcijfers van de boekhandels. Om het leesvirus nog wat verder te verspreiden gluren onze 21bis-reporters binnen in de schrijfkamer van hun favoriete auteur. Het resultaat is een boeiende reeks portretten van zowel jonge debuterende schrijvers als rotten in het vak. In deze aflevering: Rani De Vadder (21), die haar eerst boek uitgaf op 20-jarige leeftijd.

Rani schrijft fantasy: tijdens het schrijven ontsnapt ze aan de realiteit. Dit gevoel wil ze dan ook al te graag delen met haar lezers. Op het einde van reportage geeft ze nog een primeur: haar nieuwe jeugdboek Draco ligt in februari in de boekhandels.

 

Reportage, camera en geluid: Paulien De Cloedt en Jolien Delval, foto: © Jolien Delval