07/01/2021,

SCHRIJVERSPORTRET – Toni Coppers: ‘Op mijn zestiende had ik nog nooit een boek gelezen.’

Corona doet meer lezen, blijkt uit de verkoopcijfers van de boekhandels. Om het leesvirus nog wat verder te verspreiden gluren onze 21bis-reporters binnen in de schrijfkamer van hun favoriete auteur. Het resultaat is een boeiende reeks portretten van zowel jonge debuterende schrijvers als rotten in het vak. In deze aflevering: Toni Coppers. Ondanks de weg naar ‘schrijver worden’ niet gemakkelijk was, is het hem toch gelukt. Hij heeft al tal van prijzen gewonnen en is ondertussen aan een nieuwe boekenreeks begonnen.

 

SCHRIJVERSPORTRET – Toni Coppers: ‘Op mijn zestiende had ik nog nooit een boek gelezen.’
SCHRIJVERSPORTRET – Toni Coppers: ‘Op mijn zestiende had ik nog nooit een boek gelezen.’

Toni schrijft nog elke dag met heel veel passie en liefde aan zijn boeken. Zijn doel is om twee boeken in een jaar uit te brengen, maar met evenveel toewijding. ‘Het voelt voor mij niet aan als bandwerk, want elk boek is zo uniek en tot in de puntjes uitgewerkt. Creativiteit en research is heel belangrijk, want zo kom je steeds aan nieuwe verhalen en nieuwe avonturen.’

Een van zijn jongste boeken. ©Liana Craen
De schrijfplek waar Toni zijn dagen doorbrengt. ©Liana Craen
Toni ontmoet graag zijn lezers: ‘Zij kennen mij, maar ik ken hun niet echt en dat vind ik wel spijtig.’ ©Liana Craen

 

 

 

 

 

 

 

Ook zijn hond is heel belangrijk voor hem. ‘Ik kan veel beter schrijven als mijn hond bij mij is. Zij straalt rust uit. Ook kan je met haar geen diepe gesprekken voeren, waardoor ik dus minder afgeleid ben.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Toni Coppers 🖋 (@tonicoppers)

 

Reportage: Liana Craen & Wout Van Roy, tekst: Liana Craen, foto’s: ©Liana Craen