24/01/2021

SCHRIJVERSPORTRET – ‘Twintigers, een briljante generatie’, dat zijn wij volgens Kathy Lindekens

Corona doet meer lezen, blijkt uit de verkoopcijfers van de boekhandels. Om het leesvirus nog wat verder te verspreiden gluren onze 21bis-reporters binnen in de schrijfkamer van hun favoriete auteur. Het resultaat is een boeiende reeks portretten van zowel jonge debuterende schrijvers als rotten in het vak. In deze aflevering: Kathy Lindekens (65), de vrouw die zichzelf naast presentatrice, politica, oprichtster van Kom Tegen Kanker en Bednet ook schrijfster mag noemen.

Kinderen en jongeren vormen de rode draad doorheen haar carrière. Kathy wil een verbindingsstuk zijn tussen verschillende generaties. Met het project ‘Twintigers, een briljante generatie’ sluit ze haar 43-jarige loopbaan bij de VRT in schoonheid af. Eén ding is zeker: ze is op pensioen, maar we zullen nog heel wat van haar te zien krijgen. Kathy is samen met haar man al bezig aan een volgend boek over de Kaap. De schrijfkriebels zijn nog volop aanwezig.

Schrijversportret Kathy Lindekens
Schrijversportret Kathy Lindekens

Reportage, tekst en foto: © Amber Comhaire & Sarah Moens