11/01/2021

TikTokker bezoekt alle gemeenten van België: ‘We zoeken het vaak te ver, terwijl het gewoon in onze achtertuin te vinden is’

Een staycation is tegenwoordig de norm en reizen naar het buitenland wordt nog altijd met klem afgeraden. We hebben afgelopen jaar gemerkt dat je niet ver hoeft te gaan om er even helemaal tussenuit te zijn. Ook Jacotte (26) is dat niet ontgaan, met haar TikTok serie: Discover Belgium trekt ze naar letterlijk ALLE Belgische dorpen en steden.

Afgelopen zomer trok Jacotte Brokken naar het eerste stadje Lokeren en postte het op TikTok, daar ging het meteen viraal. Tegenwoordig telt haar account al 10 000 trouwe fans die op de voet meevolgen. Na een kleine pauze (door de 2de lockdown) is ze nu weer op pad om het mooie België te verkennen.

Met behulp van een landkaart houdt ze nauwkeurig bij waar ze al geweest is en waar niet. In elke nieuwe video van Discover Belgium kleurt ze een vakje van een gemeente in. Aangezien ze in Oost-Vlaanderen woont, zijn in die provincie tot nu toe de meeste vakjes ingekleurd, maar beetje bij beetje ontdekt ze ook de andere gemeenten daarbuiten. ‘Er beginnen steeds meer spotjes bij te komen: onlangs de eerste keer in Limburg, hier en daar al in de Ardennen en in Brussel, maar ik heb nog heel veel te doen.’

De plekken die iedereen zeker moet bezoeken

Nu ze al 25 gemeenten bezocht heeft, sommen we hieronder enkele plekjes op die haar (tot nu toe) zijn bijgebleven:

‘Dat is echt een canyon. Gelijk de Grand Canyon in de VS maar dan een mini versie. Dat is super spectaculair vond ik.’

‘Een groot meer waar je eigenlijk niet in mag zwemmen, maar mensen toch in pootjebaden. Dat is daar echt een super coole buurt.’

‘Heel de zomer stond mijn inbox vol met foto’s van mensen op de top van de Connecterra met een prachtig uitzicht. Daar heb ik dan nu eindelijk ook een TikTok van kunnen maken.’

Culinaire bestemmingen moeten even wachten

Wanneer de regels terug wat soepeler zijn wil Jacotte graag een paar dagen goed doortrekken: ‘Ik wil op een week een hele provincie doen want ik heb nog een paar plekken waar ik überhaupt nog niet ben geweest.’ Ook het feit dat er op dit moment geen horeca geopend is gooit roet in het eten: ‘Ik ben een enorme bierliefhebber, dus ik zou echt kunnen genieten van een lekker lokaal streekbiertje. Daarmee dat ik de meer culinaire bestemmingen nog even uitstel.’

Je kan de voortgang van ‘Discover Belgium’ volgen via Jacotte haar TikTok: @doedieszot. Zeker het bekijken waard, wie weet vind je je eigen gemeente wel.

@doedieszotHI LIMBURG 👋 ##discoverbelgium ##hiddenbelgium ##connectera ##travelbelgium ##tiktokbelgium♬ Steven Universe – L.Dre

Tekst: Joris Geebelen, foto: Jacotte Brokken