03/01/2021

Van fietsbroekjes naar trainingspakken: de trend van 2020

2020 staat gekenmerkt voor de tijd van COVID-19, mondmaskers en telewerken. Dat laat een indruk na op de meest gedragen kledingstukken dit jaar. Van thuis uit werken of de les volgen doe je het liefst in een comfortabele outfit. Daar is de joggingbroek en de sweater perfect voor, maar waarom verkiezen we deze outfit?

Margo: ‘Make-up om de dag mee te beginnen’

Foto: ©️Mirthe Devillé

Margo Devillé, laatstejaars studente Journalistiek: ‘Ik draag vooral joggingbroeken en truien. Als je een hele dag aan je bureau moet zitten, is dat ideaal. Het is niet het mooiste, maar wel heel comfortabel. Wanneer ik online les heb, doe ik een trui aan en zie ik er nog steeds uit zoals anders. Soms draag ik ook make-up om me het gevoel te geven dat ik mijn dag begin.’

‘Iedereen moet kunnen dragen waar hij of zij zich comfortabel in voelt.’

‘Ik vind het een goede trend. Het is een stijl waar veel mensen zich goed in voelen. Dat is het belangrijkste. Als je nu in een joggingbroek de deur uitstapt, wordt het meer geaccepteerd. Dat vind ik geweldig. Iedereen moet kunnen dragen waar hij of zij zich comfortabel in voelt.’

‘Omdat ik niet naar buiten ga en veel van mijn dagelijkse kleren gestreken moeten worden, is het fijn om gewoon joggingbroeken te kunnen dragen. Niemand ziet me, dus waarom zou ik dan nog zoveel moeite doen?’, lacht Margo.

Thomas: ‘Het zijn de kleine dingen die me gelukkig maken’

Foto: ©️Fleur Van Belle

Thomas Michiels zit in zijn eerste master Biomedische Wetenschappen. Dit schooljaar heeft hij nog geen fysieke les gehad. ‘Ik hield altijd wel van mode en trends, maar afgelopen maanden ben ik overgeschakeld naar een lossere stijl, zoals shorts en joggingbroeken. Ik probeer dit vaak te combineren met een nieuwe, kleurrijke T-shirt. Dit fleurt mij altijd op. Wanneer ik acht uur achter mijn laptop moet zitten, kan zo’n losse outfit wel deugd doen’, zegt Thomas.

‘Online les volgen kan soms vermoeiend zijn, maar door elke ochtend iets nieuws aan te doen, geraak ik makkelijker uit bed. Al is het maar een paarse trui met assorti kousen. Het zijn de kleine dingen die me gelukkig maken.’

‘Ik bekijk dagelijks kledingwebsites en volg op Instagram stylist Pernille Teisbaek om te zien wat er nieuw is en ik zie dat de stijl veranderd is tegenover een jaar geleden. Pastel trainingspakken zijn nu de mode en ik kan zeggen dat ik deze trend graag volg’, besluit Thomas.

Emily: ‘Wel een trui, geen broek’

Foto: ©️Jesper Sanders

Emily Vergauwen begon in 2020 vast te werken en kreeg al snel te horen dat ze dit van thuis uit moest doen. ‘Het was een aanpassing die ik snel gewoon werd. Ik werk meestal in T-shirt en badjas met niks onder. Dit is een warme, comfortabele outfit, waar niemand mij in ziet. Daarnaast vindt mijn kat het leuk om dan op mijn schoot te liggen, omdat mijn badjas zo zacht is’, zegt Emily.

‘Tijdens meetings met mijn collega’s draag ik gezellig deze outfit, maar als ik een pitch heb voor een externe partij, doe ik een trui aan. Geen broek. Zij zien dit toch niet’, lacht Emily. ‘Al ben ik wel eens rechtgestaan zonder badjas en zagen mijn collega’s mijn onderbroek.’

‘Lippenstift, badjas en T-shirt en ik ben klaar voor de dag.’

‘Het is een trend waar ik me comfortabel bij voel, maar niet dat ik er echt goed uitzie. Het is voor het gemak en het is genormaliseerd om zo te werken. Lippenstift, badjas en T-shirt en ik ben klaar voor de dag’, zegt Emily.

 

Tekst en foto: ©️Fleur Van Belle