Ward Lemmelijn, winnaar Container Cup
07/01/2021

Ward Lemmelijn, roeier en PXL-student die record ‘De Container Cup’ verpulverde: ‘Ik voel me in de eerste plaats atleet’ 

Het record van veldrijder Mathieu van der Poel in Vier-programma De Container Cup is gesneuveld. Ward Lemmelijn (23), kersvers Europees kampioen indoorroeien en student aan de Hogeschool PXL, deed in de Student Edition van het programma in oktober maar liefst 42 seconden beter dan de Nederlander. Een onverwacht goede prestatie, zeker omdat hij eerst zelfs niet geselecteerd was. ‘Ik had gedacht dat ik in de buurt van de besten ging zitten, maar dat ik zoveel beter ging doen? Nee’, aldus Ward. De reporters van Team 21bis bundelden de krachten in een poging om het record van Ward te verbreken.

Reportage: Niel Van Essche, camera en geluid: Niel Van Essche & Faber Verbist, foto: ©Niel Van Essche