08/01/2021

Waterloo: tot rust komen in de schaduw van de leeuw

Tijdens deze tweede semi-lockdown wandelen heel wat mensen opnieuw. De Waalse gemeente Waterloo is in deze tijden dé place to be om tot rust te komen.

Eerst het slechte nieuws: door de coronamaatregelen kan je de leeuw niet beklimmen. Hiervoor moet je dus niet naar Waterloo komen. Waarvoor je wel moet komen, is de rust en het prachtige landschap. Door de maatregelen komen er amper toeristen in Waterloo. De toeristische dienst van Waterloo zet daarom in op de prachtige natuur van deze Waalse gemeente. Het creëerde enkele mooie wandelen in de omgeving van de leeuw. De drukte die er heerste tijdens de slag bij Waterloo in 1815 staat in schril contrast met de rust vandaag.

Ontdek hier enkele wandelingen.

Podcast: Jelle Debie en Robbe De Leener, foto: ©Robbe De Leener