02/01/2021

Wie neemt er deel aan Bake off Vlaanderen?

Op woensdagavond 16 december liep het vierde seizoen van Bake off Vlaanderen op zijn einde. In de finale kroonden juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender de dertigjarige Alexandra uit Loenhout tot winnares. Daarmee is dit het derde jaar op rij dat een vrouwelijke deelneemster zich de beste bakker van het seizoen mag noemen. Maar hoe divers is de groep bakkers die deelneemt aan Bake off Vlaanderen?

© Laura Poelmans

De voorbije vier seizoenen waren er meer vrouwelijke dan mannelijke bakkers te zien in de Bake off-tent, al is dat verschil niet groot. Vierentwintig deelnemers, ofwel 60%, waren vrouwelijke bakkers. Zestien bakkers, ofwel 40%, waren mannen. De leeftijden van de bakkers variëren van zestien tot drieënzestig jaar. In 2018 schopte de jongste deelnemer, de zestienjarige Lucas, het zelfs tot in de finale. Bakkers onder de zestien jaar die voor de titel van beste bakker van Vlaanderen willen strijden, kunnen zich inschrijven voor Junior Bake off.

© Laura Poelmans

De afleveringen van alle seizoenen van Bake off Vlaanderen zijn te zien op de website van vier.be

Tekst en foto: © Laura Poelmans