25/02/2021

Antwerpen Koekenstad combineert proeven en wandelen tijdens Chocolade & Pateekesweek

Krijg jij ook zo’n honger van al dat wandelen? Antwerpen Koekenstad biedt met de Chocolade & Pateekesweek een ideale mix van smullen en bewegen. Tussen vrijdag 5 en zondag 14 maart leiden twee proeversroutes je langs de zoetste adresjes in Antwerpen en Mortsel.

Traditiegetrouw zijn de Chocoladeweek en de Pateekesweek aparte evenementen, maar dit jaar besloot organisator Antwerpen Koekenstad om beide proeversroutes te laten samenvallen. Met een chocolade- of pateekespas heb je recht op tien takeaway-consumpties bij de deelnemende patissiers, chocolatiers en tearooms. De pas geeft je ook toegang tot de expo Koekjes uit Antwerpen in de Stadsfeestzaal, waar je meer te weten komt over het bekende Antwerps Handje en de melocake.

De pas kost tien euro en is verkrijgbaar bij de toeristische dienst van de stad en bij de deelnemende handelaars. De expo loopt na de evenementenweek nog door tot en met 27 maart.

 

Tekst: Hanne Van Daele, foto: Jason Dent via Unsplash