25/02/2021

Bazaar Trottoir organiseert wandelingen met Brussels pit

De Brusselse organisatie Bazaar Trottoir heeft een reeks creatieve wandelroutes uitgestippeld langs de populaire plekjes en verborgen parels van de stad. Met dit initiatief wil Valérie De Ketelaere, oprichtster van Bazaar Trottoir, voor jong en oud een reeks interactieve wandelingen aanbieden. Botje, een virtuele gids, zorgt hierbij voor de nodige informatie. Laat je onderdompelen in het Brusselse leven en ontdek wat deze stad allemaal te bieden heeft.   

Bazaar Trottoir wijst ons de weg naar hippe adresjes waar duurzame projecten en design centraal staan, maar ook door culinaire buurten met authentieke tradities. Elke wandeling is uniek en zet een specifiek thema in de kijker. Modegoeroes laten zich verleiden door de Trottoir Etalage-tour en creatieve duizendpoten kunnen kiezen voor de Street Baz’art-wandeling door kleurrijke straten. Via Messengerberichten wijst het Bazaar-Botje je de weg door Brussel en leer je de stad op een creatieve manier kennen. Botje is een veelzijdige robot die ook interessante informatie en weetjes uit zijn hoed tovert.

Toekomstblik

Deze themawandelingen vind je momenteel in vijf verschillende Brusselse buurten terug. Naast de route door het centrum biedt Bazaar Trottoir nog vier andere wijken aan zoals de Zavel en Tour & Taxis. Komende tijd blijft het team aan deze wandelingen puzzelen. Er staan zes Brusselse regio’s op de planning waaronder Sint-Gillis en Ganshoren, verschillende buurten waar Bazaar Trottoir een reeks nieuwe themawandelingen onder de aandacht wil brengen.

Binnen enkele maanden is de zon in het land en mogen we op café terug genieten van de Brusselse biertjes. In afwachting kunnen we de boswandelingen in onze agenda alvast door deze tours vervangen.

Tekst: Eline September, foto: © Eline September