12/02/2021

Een kind verliezen, zal het taboe ooit verdwijnen?

Elk jaar worden er gemiddeld 500 kindjes doodgeboren in België. Ook al heb je er zelf geen ervaring mee, toch kan je in je omgeving sneller horen over een verlies van een kind. Dat verschilt erg met vroeger, wanneer er weinig plaats was voor een gesprek over sterrenkinderen. Iets wat erg duidelijk wordt door de moedige getuigenissen in deze reportage en wat zorgnetwerk Sterrenkinderen aantoont. Van Anique werd 34 jaar geleden na acht maanden afscheid genomen door Bernadette en Dominique. Lily stierf vier jaar geleden na 20 weken in de buik van Delphine. Beide ouders verloren hun kind, maar de ondersteuning die ze kregen was heel verschillend.

 

Reportage: Stien Schoofs, camera en geluid: Stien Schoofs & Amber Comhaire, foto: © Marie Hendrix