25/02/2021

Geen concerten, wel levensechte lichamen in het Sportpaleis

De expositie REAL BODIES kan je tot 24 mei bezoeken in het Antwerps Sportpaleis. De expo bestaat uit elf galerijen waar twintig levensechte, goed bewaarde lichamen tentoongesteld staan. Je leert het menselijk lichaam tot in detail kennen aan de hand van tweehonderd anatomische objecten. 

Waarom leven wij? Een vraag waar je tijdens deze expositie een antwoord op krijgt. Er komt veel meer bij kijken dan alleen de wetenschap van het lichaam, ook culturele en emotionele verhalen komen aan bod. Verschillende audiofragmenten leiden je door de tentoonstelling, maar daarvoor heb je wel je eigen oortjes nodig. Op het einde kom je terecht in de ‘Wunderkammer’. Dit is een kamer met afbeeldingen van seksuele aandoeningen, ongeboren baby’s en één van de grootste penissencollecties ter wereld als afsluiter. 

Wil je ook meer weten over je eigen lichaam? Meer informatie en tickets vind je op: https://realbodies.be/

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door REAL BODIES (@real.bodies.antwerp)


Tekst: Helena Van Lierop, foto: © Pieter Debeerst @the_eye_in_iphone