25/02/2021

Hackathon: Mechelen richting circulatie

De ondernemersclub SPARK van de hogeschool Thomas More organiseert in samenwerking met KU Leuven en Circulair Ondernemen in Mechelen een hackathon. Studenten krijgen de kans hun ideeën te delen over de toekomst van Mechelen en de planeet.

De hackathon is een event waarbij de ingeschreven kandidaten op zoek moeten gaan naar oplossingen om van Mechelen een circulaire stad te maken. Met andere woorden: welke ideeën kan jij verzinnen om materialen, goederen en grondstoffen op een duurzame en efficiënte manier toe te passen?

Het evenement gaat online door op 25 februari van 13:00 uur tot 20:00 uur. Tijdens de hackathon wordt er hulp aangeboden om de deelnemers bij te staan in hun zoektocht naar intrigerende ideeën.  De drie beste ideeën worden onder begeleiding verder ontwikkeld.

Voor meer informatie over de hackathon kan je terecht op de website van SPARK.

 

Tekst: Maaike Huegaerts, foto: © Maaike Huegaerts